Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Leva om sitt liv 6" by Alice Lyttkens * eBook PDF Kindle ePub Free

Leva om sitt liv 6

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Leva om sitt liv 6
  • Author : Alice Lyttkens
  • Release Date : January 01, 1985
  • Genre: Nonfiction,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 3954 KB

Description

Den sjĂ€tte delen av Alice Lyttkens mycket uppmĂ€rksammade och omtyckta serie memoarböcker behandlar det sena femtiotalet – det Ă€r dĂ„ hon skriver sina romaner om Hedda Skoot: Himlabröd, Dygdeövning, Herdinnelek, KĂ€rleksbesvĂ€r och Slumplycka. Dessutom ger hon 1958 ut sin lilla bok om Hven.

Alice Lyttkens berÀttar livfullt och medryckande om hennes och hennes make, Yngve Lyttkens vistelse i deras gamla korsvirkesgÄrd pÄ Hven, dÀr slÀkt och vÀnner gÀrna hÀlsade pÄ. Hon berÀttar ocksÄ om livet i Stockholm och om makarnas hÄrda arbete.

Hösten och vintern 1957-58 tillbringar Alice och Yngve Lyttkens i Egypten. PÄ hösten bor de i Kairo i en villa som ligger i villastaden Dokki. Till julen far de med tÄg till Assuan, dÀr de firar nyÄr med en del svenskar, dÄ ett dramatiskt tillbud intrÀffar i öknen. Sedan besöker de Luxor och styr dÀrpÄ kosan tillbaka till Kairo, dÀr de bor pÄ det klassiska hotellet Mena House intill Sfinxen och pyramiderna vid Gizeh, trÀffar personligheter som den legendariska botanisten professor Vivi TÀckholm samt en del prominenta egypter.

Som i de tidigare böckerna prĂ€glas Alice Lyttkens minnen av stor öppenhjĂ€rtighet, bĂ„de nĂ€r hon skildrar den egna familjens glĂ€djeĂ€mnen och bekymmer och nĂ€r hon berĂ€ttar om författarkolleger som till exempel Hjalmar Gullberg, Herbert Tingsten, Anders Österling och Vilhelm Moberg.


Books Free Download "Leva om sitt liv 6" PDF ePub Kindle